Herba Slovenica … iz osrčja neokrnjene slovenske narave.

Po štirih letih razvoja kozmetičnih izdelkov in izdelovanja za druge blagovne znamke smo se podali na samostojno pot in svoje ustvarjalne moči združili pod znamko Herba Slovenica. Le-ta obsega vse od popolnoma naravnih kozmetičnih izdelkov iz 99 % slovenskih surovin do nekaj na dolgoletnih zeliščarskih izkušnjah osnovanih tinktur in čajnih mešanic ter tudi lesenih, tekstilnih izdelkov in svečk iz bio čebeljega voska.

Za tako širok razpon izdelkov, ki so nastali iz veselja do ustvarjanja in radovednosti ter odkrivanja, skrbimo trije člani družine. Sonja, po poklicu inženirka kemije, že dolga leta razvija in izdeluje kozmetične izdelke in je vseskozi v kreativnem pogonu in preizkušanju novih produktov in idej. S svojo neusahljivo energijo je k ustvarjanju pritegnila svojega moža Joška, ki izdeluje lesene izdelke in tudi svojo hči Urško, ki izdeluje parfume.

Le najboljše iz narave za kozmetiko

Izdelki so narejeni izključno iz ekološko certificiranih sestavin – bodisi iz lastne ali tuje pridelave. Poleg načela ekološke pridelave smo se v podjetju zavezali tudi načelu lokalnosti. Osnova za večino kozmetičnih izdelkov so tako zelišča, pridelana v lastnem vrtu ali nabrana v neokrnjeni naravi ter ekološko oljčno olje iz slovenske Istre z geografskim poreklom. Prav to olje ima odlično sestavo za nego kože. Kozmetični proizvodi vsebujejo tudi ekološki čebelji vosek, prav tako proizveden v Sloveniji. Kozmetični izdelki so zaradi popolnoma naravne in ekološke sestave namenjeni negi vseh tipov kože.

Med njimi najdete več vrst hidrolatov (rožnih vodic), ki se jih uporablja za hidriranje kože (kot tonik), za pomirjanje in osvežitev kože (po sončenju, v vročini), pozimi za nežno osvežitev in razkuževanje zraka v zaprtih prostorih (brin) itn. Za nego kože in telesa izdelujemo lepo število različnih zeliščnih olj in mazil, ki so odlična tudi za nego kože obraza (predvsem mazila z izvlečki vrtnice, smilja in šipka). Za čiščenje kože in tuširanje, pa tudi za nego las lahko v naši kolekciji najdete različna trda in tekoča mila, ki kožo lepo nahranijo in je ne izsušujejo. V izboru imamo tudi popolnoma naravne dezodorante in zobne paste kot alternativa običajnim, v sestavi katerih se često skriva mnogo zdravju škodljivih snovi. Prava posebnost pa so tudi naši parfumi, ki so prvi slovenski ekološko certificirani parfumi – ti so narejeni na oljni bazi, vsak od njih ima popolnoma poseben karakter in hkrati tudi aromaterapevtski učinek. Vse izdelke pa lahko pospravite v lične kozmetične torbice iz ekološkega usnja v naravnih barvah.

Leseni izdelki

Razvoj lesenih izdelkov v našem družinskem podjetju se je začel z izdelavo lesenih podstavkov za mila, ki skupaj z milom predstavljajo lično darilo. Oba omenjena izdelka nosita tudi certifikat »Rokodelstvo Art&Craft Slovenija«. Predvsem ličen dar v prazničnem času, pa tudi sicer, so različni leseni svečniki s svečkami iz bio čebeljega voska. Za tiste, ki verjamete v skrivno moč rastlin, pa izdelujemo tudi dva lesena amuleta – za zdravje, vitalnost in srečo v ljubezni amulet jablane, za zaščito in popotnike pa amulet jerebike.

S skrbjo za okolje

V podjetju spoštujemo načela trajnostnega razvoja, zato smo se odločili za lokalne dobavitelje. Prav tako namenimo veliko pozornosti embalaži – uporabljamo skoraj izključno stekleno embalažo – razen pokrovčkov in posodic za mazila za ustnice. Steklena embalaža je najčistejša embalaža, brez kakršnih koli vplivov na izdelek in jo je možno tudi reciklirati, kar tudi spodbujamo. Tako jo lahko vrnete v trgovine ali na stojnice in dobite dobropis pri novem nakupu.

S pogledom v prihodnost

Ustvarjalci za imenom Herba Slovenica verjamemo v moč narave in se hkrati zavzemamo za to, da jo ohranimo čim bolj čisto in neokrnjeno za prihodne rodove. Verjamemo v to, da bo in je zanimanje in potreba po ekološki kozmetiki in drugih izdelkih v porastu in stremimo tudi k širjenju čez meja naše zelene dežele. Kolekcijo izdelkov nameravamo sprva širiti predvsem v ponudbi naravnih dišav ter ročno vezenih tekstilnih izdelkov – upamo, da kmalu na lanenem platnu iz lastne proizvodnje.

Nasvet za hladne zimske dni

Da bomo zimo prebrodili s čim manj prehladi in gripami, moramo povečati odpornost telesa. Zato v tem času priporočamo blago čiščenje telesa s presno stisnjenimi sadnimi oziroma zelenjavnimi sokovi ali pa čajnimi mešanicami. Gibajmo se na svežem zraku, ne glede na vreme in ne pozabimo zaščititi kože z mazili. Ker bomo v prihajajočem obdobju veliko časa prebili v zaprtih prostorih s suhim zrakom, ne smemo pozabiti na vlaženje zraka, kože in lasišča s hidrolati. Tako bomo bolj zdravi in naša koža bo sijoča.

Promocijsko sporočilo