Izpuščaji na obrazu? To je zdravilo.

V poletnih mesecih se na koži lahko pojavijo različni izpuščaji, ki so tudi posledica našega nepremišljenega nastavljanja nevarnemu soncu. A mnogi se z izpuščaji borijo vse leto in ker se pojavljalo na obrazu, to načenja samozavest tistih, ki jih ta tegoba preganja.

Naš zeliščar Stanko Zemljak v tem primeru svetuje:

“Mozolji na obrazu ne nastanejo sami od sebe, običajno nam ta posledica pove, da imamo bolezen krvi, torej je treba čistiti kri. Priporočam obkladke kamilice, pomagal bo tudi žajbelj. Ko se pojavijo mozolji, pijemo čaje, ki čistijo kri. Svetujem krvomočnico, katere že ime samo pove, da daje krvi moč. Odveč ne bo niti prevretek korenine srčne moči. Značilnost te zdravilne rastline je, da ohranja kri zdravo. Ne smemo pa pozabiti na čistilno moč hrastovega mladega listja ali lubja, ki ga iztržemo iz tanjših vej. Pomagal bo tudi naravni korenčkov sok, ker vsebuje veliko železa. Da domače rdeče pese sploh ne omenjam. ”

 

Prevretek iz hrastovega listja in lubja

Mlado listje ali lubje iztržemo iz tanjših vej. Iz obojega si lahko pripravimo prevretek. Vreti mora vsaj 15 minut, nato pustimo pokrito stati vsaj pol ure, pijemo pa po požirkih.