Psi ne marajo pasjih dni

Odkar so poletja ekstremno vroča, je tudi med ljudmi vse več takšnih, ki nad takšnimi prevročimi dnevi niso najbolj navdušeni. In če je že nam, ljudem, v takšnih dnev vroče in ne vemo prav, kako bi se ohladili, kako je šele našim štirinožnim prijateljem. V takšnih vročih poletnih dneh jim je še bolj vroče kot sicer, tudi žeja jih še bolj kot v normalnih dneh, pa še klopi in drugi zajedavci jim ne dajo miru.
Zato se je v takšnih dneh treba za hišne prijatelje potruditi še bolj kot običajno. to pomeni, da jim je treba najti primerno senčno mesto, kamor se bodo lahko umaknili pred sončno pripeko, večkrat na dan pa jim je treba zamenjati posodo s pitno vodo. Lahko postavimo tudi več posod na različnih mestih. Pa hrana naj bo vremenu primerna in postrežena nekje v senci.

Tudi sprehodi po mestu, po vročem asfaltu, za naše štirinožce niso najbolj primerni. Zato jih v času najhujše vročine nikar ne vodite po razgretem asfaltu. Veliko bolje je, če jih sprehodite po senčnem parku, po mehki travi. Če to ni mogoče pa se je najbolje na sprehod odpraviti zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko se ozračje še ni ogrelo oziroma se je že ohladilo.

Več o pasjih dneh preberite v 73. številki revije Narava zdravi.