Z zelišči proti driski hišnih ljubljenčkov

Med nadlogami, ki lahko doletijo vašega štirinožnega prijatelja je seveda tudi driska. Razlogov zanjo je lahko več, od neprimerne hrane naprej, pomagamo pa si spet lahko z zelišči. Tako kot pri človeku. Med najuspešnejša pomagala zagotovo sodijo navadni repik, zdravilni čistec, ptičja dresen, krvenka, hrastovo lubje, posušeni plodovi borovnice, česen, korenina srčne moči, gosji petoprstnik pa tudi lipovo oglje. Zelišča so lahko sveža ali posušena, razen pri borovnicah, ker mora biti plod posušen in jih živalim vmešamo v hrano. Količina, ki jo pri tem uporabimo niti ni tako zelo pomembna, je pa seveda odvisna tudi od velikosti oziroma teže živali in jakosti težave.

Za boljšo kri pa lahko tudi našim hišnim ljubljenčkom ponudimo koprive, ki jih lahko pripravimo na različne načine. Tudi v obliki jajčne omlete, če vemo, da ima naš hišni prijatelj to rad.

Pogovor z Boženo Ambrozius o tem, kako se pravilno postiti, kakšne poste vse poznamo in kdo se jih lahko loti. Več preberite v majski številki revije Narava zdravi.