Kako premagati limsko boreliozo?

Klop sam po sebi človeku sploh ni nevaren, je le prenašalec bolezni. Streptokok zanj ni nevaren in mu ne povzroča nobenih težav. Ta bacil lahko »napadete« s čaji iz timijana, bezgovih cvetov in žajblja, s prevreto na drobno narezano ingverjevo korenino in s sokom artičoke, ki ob enem čisti in krepi jetra. Vsa kri gre namreč skozi jetra in zaradi tega je še kako pomembno, da so ta zdrava.

Pa poglejmo podrobneje artičoko. Iz njene glavice, listov in cveta iztisnite presni sok, ki ga morate vsak dan popiti 2 decilitra. V kolikor imate na voljo samo suhe liste artičoke, si iz njih pripravite čaj. V 1 liter kropa vsujte 3 ščepe listov, posodo pokrito odstavite in pripravek čez 10 minut premešajte ter precedite v termovko. Čaj vedno pijte topel. Če vam je pregrenak, mu dodajte malo jabolčnega soka. Pripravljeno količino morate v celoti spiti preko dneva.

Predlagam tudi oljno terapijo. Ta je skoraj obvezna. Opravljajte jo vsako jutro na tešče in naj bo prva stvar, ki jo boste v dnevu naredili. Pred njo si ne umijte niti zob. Naredite požirek sončničnega olja in ga dobrih 20 minut žvrkljajte po ustih. Nanj se bodo namreč vezali bacili. Zaradi vezanja bacilov olja ne smete pogoltniti, temveč ga izpljunite. Grgranje prav iz istega razloga prav tako ni priporočljivo. Ko boste olje izpljunili, boste videli, da ni preveč podobno samemu sebi. Izpljunek bo gosta bela tekočina, saj bo poln strupov.

Uporabljajte sončnično olje

Olivno in bučno olje sta v primeru oljnih terapij manj učinkoviti.