Kakšne barve bodo vaši prazniki?

Vsaka religija in kultura barvam pripisuje poseben pomen. Ste že razmišljali, kakšne barve bodo vaši božični in novoletni prazniki in kaj boste z barvami sporočili?

Rdeča

Rdeča je barva sreče, blaginje, vitalnosti in energije. Rdeča je simbol dragocenega, simbolizira kri in ogenj. V starodavni Kitajski je bila rdeča barva sreče, s katero so pregnali demone. Rdeča barva simbolizira pogum, moč in odločnost, prinaša toploto in ogreje našo dušo.

Rumena oz. zlata

Povezujemo jo z življenjem sonca. Rumena pomeni duševno vitalnost in toplino, umirjenost in zabavo. S to barvo sonca je vse v nenehnem stanju nege in rasti. Rumena na božičnem drevesu kaže nagnjenost k zlatu, kar pomeni dragoceno, odlikovano in dragoceno. Zlato pomeni modrost, jasnost in živalski duh.

Bela oz. srebrna

Bela barva je zimska prevladujoča barva in bel božič so sanje vseh. Bela in srebrna sta resnično “hladni”, a plemeniti in praznični, saj izražata zmago svetlobe nad temo, dobro nad slabim in življenje nad smrtjo. Simbolizirata nedolžnost, dostojanstvo, duhovno jasnost in modrost, zanesljivost, poštenost in resnico. Kažeta pripravljenost na spremembe in osebno popolnost.

Zelena
Je simbol življenja, rasti in nam sporoča, da je naše preživetje zagotovljeno, ko se sveža zelena vsako pomlad vrne na zemljo. Zeleno barvo povezujemo s tišino, okrevanjem in sproščenostjo. Prinaša upanje, dobro počutje in ravnovesje.

Še več prazničnih nasvetov za čarobne božične in novoletne dni najdete v novi številki revije Narava zdravi.