Naj bo vaša kuhinjska krpa kot nova

Čeprav se nam na prvi pogled ne zdi tako, je kuhinjska krpa pravi junak. Vse, kar gre v kuhinji čez lonce ali korito, pobrišemo z njo. Rezultat so pogosto madeži, ki so vidni še po večkratnem pranju. Zakaj je smotrno razmisliti o tem, da tudi kuhinjska krpa najde svoje mesto v loncu na štedilniku, pa vam zaupamo v nadaljevanju.

Študija univerze na Mauritiusu je pregledala kuhinjske krpe, ki jih lastnice niso prale en mesec, rezultat pa sploh ni bil privlačen. Čeprav je bila večina bakterij, ki so jih našli na krpah, neškodljivih, so raziskovalci našli tudi bakterije E.coli, ki se običajno pojavljajo v črevesju.

Zavrite lonec vode, ki ji dodajte tableto za pomivalni stroj in kuhinjske krpe. Ko voda z dodatki zavre, lonec odstavite s plošče in pustite krpe v vodi namakati še eno uro. Rezultat bo presenetil tudi vas – vaše kuhinjske krpe bodo kot nove – brez madežev in brez bakterij, ki bi utegnile škodovati pri pripravi naslednjega obroka. Nekateri se trika poslužujejo tudi za pranje belega perila.