Zima je lahko težka za ljudi, ki imajo šibkejši imunski sistem. Zaradi nenehnega spreminjanja vremena in pandemije COVID-19 nikoli ne veš, za kakšno bolezen se lahko zboli. Včasih je preveč megleno, vetrovno ali deževno, včasih pa postane zelo hladno, sneži..ta sprememba vremena pa je lahko težka v trenutni situaciji. 

Kaj se šteje za zimske začimbe?
Pomanjkanje svežih pridelkov v teh mesecih nadomešča bogata, nasitna in grelna dišava, ki jo ustvarja izbor klasičnih začimb, znanih kot zimske začimbe: zvezdasti janež, piment, muškatni orešček, zeleni kardamom, klinčki, cimet in ingver, origano, rožmarin…

Tukaj je nekaj živil, ki jih morate to zimo pogosteje vnesti v svoje telo:
Juha. To je ena najboljših živil, ki vam bo pomagala udobno preživeti zimo.
• Pijte več toplega mleka.
Zelenjava: Cvetača in brokoli, zelje, ohrovt, koromač, česen, čebula, zimska buča, pastinak, peteršilj…,
• Začnite dan s kašo.
Žitarice: rž, koruza, ajda in proso,
oreščki: kostanj, kokos, oreh, pinije,
• povečajte vnos sira, jajc in rib,
• najbolj greje rdeče meso,
jabolka, robide, maline ter tudi suho sadje – je nevtralno in primerno kadarkoli.

Poleg začimb ne pozabite na pravilen vnos hrane, ki bo ogrela in okrepila vaše telo.