Zakaj je citruse treba uživati tudi pozimi?

Ohranjanje močnega imunskega sistema je pomemben način za boj proti zimskemu kašlju, smrkanju, angini in gripi. Nobeno posamezno živilo ali dodatek ni “srebrna palica”, ki bi preprečila, da ne bi zboleli. Toda uživanje zdrave uravnotežene prehrane, redna telesna aktivnost, primerna zelišča in ustrezne začimbe pa dajejo našemu telesu najboljše možnosti za obrambo proti različnim virusom.

Vaš imunski sistem je nenehno aktiven in ugotavlja, katere celice pripadajo vašemu telesu in katere ne. To pomeni, da potrebuje zdrav odmerek vitaminov in mineralov, da ohrani svojo energijo. Naslednji recepti so polni bistvenih hranil za vsakodnevno zdravje ali za boj proti virusom, kot sta prehlad ali gripa.

Pomaranče, grenivke in drugi citrusi

Vitamin C ima antioksidativne lastnosti, ki ščitijo vaše celice pred snovmi, ki poškodujejo telo. Pomanjkanje vitamina C lahko vodi do zapoznelega celjenja ran, oslabljenega imunskega odziva in nezmožnosti ustreznega boja proti okužbam.

Sestavine

  • 10 mandarin
  • 5 pomaranč
  • 1 grenivka
  • ½ limone
  • ¼ limete
  • agavin sirup po okusu (neobvezno)

Postopek

  1. Vse sadje sperite pod tekočo vodo. Olupite mandarine, pomaranče in grenivke. Napravite iz njih sok. Stisnite še limono in limeto.
  2. Okusite in po potrebi sladkajte z agavinim sirupom!

VEČ PA V JANUARSKI ŠTEVILKI REVIJE NARAVA ZDRAVI! Sklenite letno naročnino še danes in poskrbite za vaše zdravje skozi vse leto: 080 47 48!

Za dvig imunskega sistema si lahko pripravite okusne napitke tudi iz pomaranč.