Pomagajmo si z naravo

Najpogostejša novoletna obljuba je, da ne bomo več tako delali, kot smo. Da bomo vse opravili pravočasno in se posvetili stvarem, ki so nam ljube. Visoko med zaobljubami je prenehati kaditi in izgubiti nekaj kilogramov. Seveda brez trdne volje ne bo šlo! Brez uravnotežene prehrane in gibanja prav tako ne. Pravijo, da je pri izgubi kilogramov nekje 80 % odvisno od hrane, 20 % pa od gibanja. Nam pa pri tem lahko pomagajo tudi začimbe in zelišča, ki jih lahko vnesemo v vsakodnevno prehrano, če le nismo alergični na njih.

Kajenski poper
Če dodate to začimbo svojemu obroku, vam lahko pomaga pokuriti do 100 kalorij na obrok. Kajenski poper lahko potresete po oreščkih, juhi, jajcih in omakah za dodatno moč.
• Kurkuma
Kurkuma je grelna začimba, povečuje telesno toploto, kar lahko pospeši vaš metabolizem in zagotavlja druge koristi za zdravje.
• Cimet
Cimet naj bi zajezil željo po lakoti, nadzoroval raven sladkorja v krvi in poskrbel, da se boste dlje počutili siti.
• Kumina
Če vsak dan dodate eno žlico kuminih semen vsem vašim primarnim obrokom, vam lahko pomaga pokuriti trikrat več maščobe.
• Ingver
Enako kot kurkuma in kajenski poper ima ingver tudi termogeno (kurjenje maščob). Dodajte ga v čaj, solate, ribe, sadje in še več.
• Rožmarin
Rožmarin pomaga pospešiti vašo presnovo. Pomaga tudi pri prebavi in izgubi teže.
• Kardamom
Hrani lahko dodate ščepec ali dva kardamoma v prahu, da hitreje izgubite težo.
• Črni poper
Ta ena sestavina preprečuje nastajanje maščobnih celic in vam tako pomaga izgubiti in kasneje ohraniti to težo. Za boljše rezultate hujšanja lahko kombinirate črni poper in kajenski poper!

VEČ V JANUARSKI ŠTEVILKI REVIJE NARAVA ZDRAVI! 080 47 48!

Katero začimbo oziroma zelišče pa boste izbrali vi?