Nikar jih ne zavrzite!
Ko boste junija zobali sladke češnje, nikar ne zavrzite pecljev in koščic. Iz češnjevih pecljev pripravite zelo zdravilni pripravek, s katerim krepite in zdravite ledvice in mehur.
Češnjeve peclje najprej dobro posušite na zračnem in senčnem prostoru, shranite jih v bombažno ali papirnato vrečko. Tako jih lahko hranite več mesecev in iz njih pripravljate čaj, s katerim krepite in zdravite sečila ter lajšate težave z ledvičnimi kamni. S češnjevimi pečkami si lahko pomagate pri odvajanju sečnih kamnov in peska.
V možnarju stolčete posušene pečke češenj, da dobite okoli 2 žlički prahu češnjevih pečk. Prah zmešajte s 100 g 70 % alkohola, premešajte in v dobro zaprti steklenici hranite v suhem, temnem in hladnem prostoru. Za lajšanje težav s sečnimi kamni in peskom uživajte 6 kapljic pripravka na dan, ki jih kanete v nekaj vode.
VEČ PA V JUNIJSKI ŠTEVILKI REVIJE NARAVA ZDRAVI – 080 47 48!