Tinktura za krepitev imunskega sistema

V reviji Narava zdravi, nam v rubriki Izkušnje bralcev, naši bralci zaupajo svoje recepte. Metka nam je zaupala sledečega:

“Recept za krepitev imunskega sistema mi je zaupala moja babica,” piše naša bralka Metka, “ki ni poznala prehlada ali kakšne druge bolezni pa tudi brez očal je šivala. In ker se spet bliža čas, ko bomo morali poskrbeti za svoj imunski sistem, se mi zdi prav, da to kar vem, povem tudi drugim. Bom pa zelo vesela, je še dodala, če bom lahko kdaj v vaši reviji prebrala tudi kak odmev na
uporabo tega domačega zdravila, ki pa menda izhaja iz stare kitajske medicine.

Za pripravo česnove tinkturo potrebujemo 350 g olupljenega česna, 300 g žganja, kozarec s pokrovom in temno stekleničko s kapalko. Česen zrežemo in naložimo v kozarec. Prelijemo ga z žganjem in dobro zapremo. Za deset dni ga postavimo v temen in hladen prostor. Potem vsebino precedimo, nalijemo v stekleničko s kapalko, preostanek pa v kozarec, ki ga zapremo ter shranimo na temnem mestu. S tinkturo vedno znova napolnimo stekleničko s kapalko, ko porabimo vsebino.

Kapljice jemljemo deset dni, trikrat dnevno z vročim mlekom ali črno kavo na sledeč način:

Prvi dan vzamemo zjutraj eno, opoldan dve in zvečer tri kapljice. Drugi dan zjutraj štiri, opoldan pet in zvečer šest kapljic. Tretji dan zjutraj sedem, opoldan osem in zvečer devet kapljic. Četrti dan zjutraj 10, opoldan 11 in zvečer 12 kapljic. Peti dan zjutraj 13, opoldan 14 in zvečer 15 kapljic. 15 kapljic vzamemo tudi šesti dan zjutraj, potem pa število kapljic vsak dan pri vsakem jemanju za eno zmanjšamo. Šesti dan opoldan 14, zvečer pa 13 kapljic, vse do desetega dneva, ko vzamemo zjutraj 3, opoldan 2 in zvečer eno kapljico te tinkture. Po desetem dnevu vzamemo pred vsakim obrokom tri kapljice dokler tinkture ne porabimo.
Redno uživanje česnovih kapljic učinkovito preprečuje arteriosklerozo, povečuje prekrvavljenost oči in tako upočasnjuje starostno pešanje vida, čisti kri, pomaga pri golšavosti in krepi srčno mišico. Z njimi lajšamo izkašljevanje, bolečine v trebuhu, znižujemo povišan krvni tlak in odpravimo nadležne črevesne zajedavce. Po obedu naj bi kapljice ublažile dvig krvnega sladkorja, kar pomaga predvsem sladkornim bolnikom. Česnove kapljice pa lahko nakapamo tudi v boleče uho.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor