JESENSKA JED Z BUČO, KOSTANJI IN TIMIJANOM

Bližajo se prazniki in medtem ko bodo otroci izrezovali buče za noč čarovnic, pa lahko buče in ostale jesenske dobrote pripravite tudi kako drugače. Kaj ko bi preizkusili ta recept?

Zanj potrebujete:

  • 900 g hokaido buče
  • 250 g kuhanega kostanja
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 3 žlice masla
  • 2 rdeči čebuli
  • svež timijan
  • sol in poper

Postopek in priprava:

  1. Najprej skuhamo kostanj tako, da ga operemo, zarežemo ne pregloboko, temveč samo pri lupini in kuhamo okoli 40 minut, nato ga olupimo še toplega.
  2. Ko bučo očistimo in operemo, jo narežemo na debelejše rezine, te pa nato na manjše kose. Tudi čebulo olupimo, razpolovimo in zrežemo na rezine.
  3. V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in bučne kose kuhamo 5 minut, nato odcedimo.
  4. V ponvi segrejemo olje, maslo in spražimo čebulo, da postekleni. Dodamo dobro odcejene bučne kose, kuhan kostanj, ki ga lahko tudi narežemo, in timijan. Med občasnim mešanjem pražimo še 15 minut oziroma toliko časa, da se buča, kostanj in čebula lepo zapečejo, posolimo in popramo.

Pa dober tek!

Še več receptov, namigov, rubrik, nasvetov in zanimivih novičk pa v novembrski številki revije NARAVA ZDRAVI, ki vam bo kmalu na voljo! Še danes sklenite naročnino: 080 47 48!

Več kot primerna jed za jesenski čas.