Očistimo in razstrupimo telo na naraven način

Pomlad je na višku, vse cveti, brsti, pomladno sonce pripeka, zeliščarji so zelo veseli obilja, ki ga ponuja narava. Veliko je dela povsod, a če želimo ostati zdravi, je treba telo dodobra prečistiti vseh toksinov. Zato smo za vas pripravili nekaj odličnih in enostavnih receptov, ki vam bodo hitro pomagali očistiti telo in organizem.

ZAČNITE DAN Z LIMONADO!
Limona skrbi za boljši pretok krvi in zmanjšuje količino sladkorja v krvi, zato si zjutraj, preden zadiši kavica ali preden skuhate čaj, na tešče zaužijte velik kozarec limonade. Najbolje z ne preveč mrzlo vodo in seveda brez sladkorja. S tem boste razstrupili jetra in pospešili proces razgradnje maščob.

NAPITEK Z JABOLČNIM KISOM IN MEDOM
Jabolčni kis je vsestransko uporaben, tako zunanje kot notranje. Vsebuje pa naravne kisline, ki topijo maščobe, spodbuja presnovo, odpravlja strupe, neprebavljeno hrano iz črevesja in hkrati tudi uničuje škodljive gnilobne bakterije v črevesju. Najbolje, da si pripravimo tak napitek za nekaj dni vnaprej:
Sestavine:
• 3 dcl domačega jabolčnega kisa
• 5 dcl mlačne, skoraj tople vode
• 3 velike jedilne žlice medu
V steklen kozarec s širokim grlom dobro premešamo vse sestavine. Zjutraj na tešče popijte 1dl takšnega napitka, za še večji učinek pa ga zaužijemo še pol ure pred vsakim večjim obrokom, ki ga morate pred vsako uporabo dobro pretresti.

Zaužijte limonado brez sladkorja na tešče