Naredimo si domačo kremo za obraz in masko za lase

Občutek suhih rok in kože na obrazu ter celotnemu telesu, ki se začne na prehodu v hladnejši del leta bo zagotovo vztrajal še kakšen mesec. Suhost kože se, če ne poskrbimo zanjo samo še poslabšuje. Sicer je izbira vlažilnih krem v trgovinah ogromna, kakovost pa včasih tudi vprašljiva. Zato je odlična rešitev ta, da vlažilno kremo pripravimo kar sami.

Tukaj sta dva odlična recepta, kako pripraviti domačo vlažilno kremo z eteričnimi olji za obraz in masko za lase iz kamilic.

VLAŽILNA KREMA ZA OBRAZ
Tako pripravljena krema je primerna za zrelo in dehidrirano kožo na obrazu. Za pripravo kreme potrebujemo:
– 10 ml konopljinega olja
– 10 ml kokosovega olja
– 5 ml kakavovega masla
– Ščepec MSM v prahu (prehranska oblika naravnega žvepla ali “mineral lepote”)
– 2 kapljici eteričnega olja kadilne bosvelije
– 1 kapljica eteričnega olja vetiverja
– 1 kapljica eteričnega olja sivke
– 2 kapljici eteričnega olja sandalovine

Postopek izdelave:
Konopljino in kokosovo olje ter kakavovo maslo stopimo v vodni kopeli in ju dobro zmešamo z leseno žlico. Dodamo eterična olja in MSM, nato mešanico vlijemo v steklene lončke. Uporabimo lahko že odslužene lončke krem. Ko se bo mešanica ohladila, bo nastala mazava krema. Krema se utekočini pri temperaturah, višjih od 35 stopinj Celzija. Zato je priporočljivo, da jo hranimo v hladilniku ali na nižji sobni temperaturi, da ostane v dokaj trdnem stanju.

VLAŽILNA MASKA ZA LASE
Zima predstavlja velik izziv tudi za naše lase. Zato je uporaba vlažilnih mask pozimi izrednega pomena. Za izdelavo čisto preproste maske potrebujete:
– jajčni rumenjak
– 2 žlici kokosovega olja
– žličko limoninega soka
– žličko kamiličnega čaja
Postopek:
Vse sestavine damo v električni mešalnik in zmešamo, po potrebi dodajomo kamilični čaj. Zmes vtremo v lase in pustimo delovati 10 minut. Lase umijemo z nežnim šamponom in posušimo na zraku.

Pozimi moramo še izdatno poskrbeti za kožo in lase