Pšenična kaša za čiščenje želodca in črevesja

V aprilski številki je glavna tema Zdravo črevesje. Pri čiščenju želodca in črevesja pa si lahko pomagamo tudi s pšenično kašo.

Pšenična kaša za čiščenje želodca in črevesja

Grški ljudski zdravnik dr. Argirios Kouzas je razvil tako imenovano zdravljenje s pšenično kašo, ki je namenjeno zdravljenju prebavnih organov. Dieta, ki poskrbi za temeljito čiščenje in zdravljenje želodca in črevesja, ob enem pa telesu dovaja vse potrebne snovi, traja od pet do 20 dni. Bolniki v tem času uživajo izključno pšenično kašo, ki jo pri krepkejših ljudeh naredimo iz pol kilograma, pri šibkejših pa iz tri četrt oziroma kilograma pšeničnega zrnja. Surovo pšenično zrnje moramo kuhati v vodi od tri do tri in pol ure, da dobimo gosto tekočo sluz. Le to pretlačimo skozi sito, da odstranimo semenske lupine. Seveda je treba zmes med kuhanjem ves čas mešati in po potrebi dolivati povreto vodo. V času te diete lahko zaužijemo po štiri krožnike te sluzi na dan. Jed lahko potresemo s sladkorjem. V času te diete lahko poleg sluzi uživamo še mehko sočno sadje v obliki kompota in ničesar drugega. Tudi nobenih tekočin, a je odvajanje seča kljub temu obilno. Prav tako v tem času telo ne bo oslabelo, saj dobi dovolj kalorij za svoje delovanje. Želodec in črevesje pa se bosta očistila vse žlindre, vnete črevesne stene se bodo hitro pozdravile in nastala bo nova sluznica. Pa tudi celoten organizem se bo znebil vseh strupenih snovi.

Več o pšenici in zdravilnih pripravkih iz nje preberite v aprilski številki.

105. številka