Z avokadom nad trdo kožo stopal

Za nastanek trde kože na podplatih obstajajo različni vzroki, od nepravilne obutve do suhe kože, načina hoje in še marsikaj drugega. Številni proizvajalci nožne kozmetike nam zato ponujajo različna strgala in kreme, ki naj bi odstranile trdo kožo in naredile gladke in lepe podplate. V poletnih dneh, ko imamo odprta obuvala, so podplati še posebej na očeh. In prav zato vam ponujamo preprost recept za izdelavo mazila za stopala doma. Brez kemikalij in vsega, kar se sicer skriva v kupljenih kremah, pa še cenovno je takšno domače mazilo ugodnejše.

Za njegovo pripravo potrebujete samo 2-3 žlice koruznega zdroba in 2 žlici zmečkanega avokada ali avokadovega olja. Obe sestavini zmešamo v majhni posodi in mazilo je nared za uporabo. Noge damo na brisačo, v roke vzamemo mešanico, ki smo jo naredili in s tem masiramo stopala. Najprej na eni nogi, potem pa še na drugi. Še posebej dolgo se zadržimo na delih, kjer
je največ trde kože. Pa tudi na prste ne pozabimo. Po takšni masaži stopala speremo s toplo vodo in dobro obrišemo z brisačo. Postopek ponovimo dvakrat tedensko in navdušeni bomo nad mehkobo svojih stopal.

 

Vir: 60. številka revije Narava zdravi, rubrika Naravna kozmetika

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor